18.04.2024 г., 21:50 ч.

Мечтая за твоята власт 

  Поезия
68 4 5

Когато заровя във пясъка пръсти,

усещам вълни топлина.

Морето е бурно, замеря ме с пръски

и гали небрежно дланта.

 

Провиждам те в него - в безбрежното синьо

и в залеза златно-червен.

Опиваш ме сякаш си луднало вино

и с поглед ме правиш сломен.

 

Сломен, ала тая сломеност жадувах –

родена от огън и страст.

Взривяващо-дивна стихия, бушувай!

Мечтая за твоята власт!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??