6.12.2011 г., 6:23 ч.

Мечти 

  Поезия » Гражданска
433 0 1

 

Мечти 


Виж към небето светло,

Ей там - до слънцето златно.

Лесно ще видиш, когато се взреш

И бързо ще забележиш в своя стремеж

Колко е лесно мечтите да стават

От прости мечти в явна реалност.


 

Тъкмо тогава, щом забележиш,

Ъгълът вече няма да бъде ъгъл,

Рисунката няма да бъде просто рисунка.

Нищо тогава няма да е същото и

Основно ще бъде тогава променено

Всичко, за което някога си знаел.

Сигурно и ти ще бъдеш променен,

Колкото и чудно да ти звучи

И едва ли това са само мечти.


 

Умът ти осъзнава написаното,

Нали?

Истината си е истина - с мечти

Велик се получава нашият живот и

Едва ли има някой без мечти...

Различни хора за различно мечтаят,

С различни надежди е всеки.

И всеки е различен сам по себе си.

Трудно е човек да бъде без мечти и

Едва ли е възможен живот такъв - щото

Трудно се живее, без да се мечтае!


 


__________________

* Акростих, посветен на Великотърновския университет



Листата от гората

 

 

 

© Благовест Цветанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??