30.01.2013 г., 22:52 ч.

Мечти 

  Поезия » Любовна
869 0 3

Рано се оголиха мечтите ми

и сега приличат на врабчета,

рошаво накацали по жиците…

Кой ли ги подлъга там, където

 

трябваше по чудо да са сбъднати

(даже и такива, малко щури).

И да гонят хукналите пътища,

като морски гларуси през юли.

 

Но и днес отвсякъде ги спънаха,

сложиха им стикер «Невъзможни».

А пък те, отречени, възкръсваха

в погледи, до втръсване тревожни...

 

И такива – голи и измислени,

пак ми дават право да те имам.

Няма как да търся тихи пристани,

щом и днес с мечтите те откривам...

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??