6.09.2013 г., 11:06 ч.

Мечтите ни... 

  Поезия » Друга
803 0 5

Мечтите ни...

Мечтите ни полепнаха по пътя - 
разбити в тъмното стъкла,
и кой ли днес не ги настъпи
и не захвърли спомена в прахта?

И кой ли се зачуди как изящни,
блестят по сухата земя?
Изчезнаха мечтите безвъзвратно,
потули ги в забрава и снегът...

На мястото им днес гробове страшни
са зейнали - смразява се кръвта,
сърцата ни са книги прашни - 
не смеят да покажат красота...

Погълна ни пореден мрачен делник
и сдъвка уморените крила - 
летежът сън е, любовта - съперник,
изплюва ни животът в тъмнина...

Мечтите ни полепнаха по пътя
към службата, към грижи и сълзи,
забравихме къде е хвърлен пъпът
на пълните с усмивка дни...

Любов - ти беше адски ангел,
разби красивите мечти,
днес всеки в сянка е пропаднал - 
в гърдите по едно сърце мълчи...
 



© Радосвета Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Богата обрадност,замислящи слова!Поздрав!
  • Благодаря ви, че се спряхте при мен!
  • забравихме къде е хвърлен пъпът
    на пълните с усмивка дни...

    Много ми хареса!
  • Илюзии строшени на парченца..
    Много образно пишеш, Ради!
  • Ах, че мрачно и безнадеждно звучи...иначе харесах стиха! По - весело другия път! Живи сме и надявам се здрави - от тук започваме да творим...Поздрави!
Предложения
: ??:??