22.05.2024 г., 15:14 ч.

Медена пита 

  Поезия » Хумористична
214 2 2

Замесих вкусна медена пита -

кулинарен подарък за моя скъп крал.

Почерпих дори кралската свита

и всички в двореца, в който живял.

 

Че ще успея, можах да заложа

и казах си "Трудното ще понесеш".

Дано я хареса, моля те, боже,

да не се проваля и да стана на леш.

 

Гледам някой с моята пита отива

да се скрие. Спокойна съм като гранит.

Но крадецът я върна, стана му криво,

че заради кулинарен шедьовър ще бъде бит.

    

                            ©️ Дарина Дикова, 22.05.2024 г.

 

© Дарина Дикова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??