18.09.2021 г., 22:34 ч.

Медено 

  Поезия
740 0 9

Дъгата оцвети небето щедро, незлобливо

и обеща на всеки цвят храна и слънце

да има безброй приятели с топлещи сърца.

Излязоха пчелиците от восъчните клетки,

измиха с росен здравец сънливи личица,

След дъжд пак умеят с крилца работливи

да пърхат, жужат и смесват аромати.

Долетяха с кошници до пъстрите цветя,

събрали в тичинките своя нов парфюм,

с восъчни крачка досегнаха меките килими,

за да усетят дъхавия поздрав до земята.

И заподскачаха игриви чак до месечина,

която заедно с децата се облиза медено.

 

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любимите детски лакомства »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??