1.06.2007 г., 10:22 ч.

МЕДИЕН ЗВЯР 

  Поезия
699 0 5
МЕДИЕН ЗВЯР
 
Убийства.Кръв.Насилие и ужас -
от синия екран излива се безспирно.
В антракта ״чалга״ можеш да послушаш
или пък рап-пелтека с думи как жонглира.
 
По улиците пълни с фасове и всичко,
което е изхвърлил от себе си човекът - 
се спъваш в нищетата и нещо те увлича 
да кривнеш в пепелта на лунните пътеки.
 
И бързаш да отминеш, преди да те налапа 
раззиналата паст на медии платени - 
от хора без морал, които с шепи грабят 
на утрешния ден мечтите неродени.
 
В задъхания бяг коне с глави моторни,
разсейват синкав дим сред лятната омара.
До кофите вонящи кучета бездомни,
поделят си терена с армия клошари...
 
И както уморен в леглото си простенваш,
дали и във съня не искаш да избягаш?! - 
от страшния кошмар, към който с ужас гледаш -
как сграбчил е душите... и пръстите се стягат.
 
Не ще прескочиш сам стените на абсурда,
когато покрай теб и времето е спряло.
В безпаметния сън, преди да се събуди,
народът оскотял жадува ״Пролет - бяла״.

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??