18.07.2020 г., 0:17 ч.

Медуза 

  Поезия
507 0 0

Тя се появи,

сред дим, мъгли и лъжи.

На главата ѝ нямаше коси и рози,

а венец от двеста змии отровни.

 

Глас омайващ,

глас подземен,

за моят покой оставаш леден!

Смърт грози всеки подмамен.

 

Очи обсебващи,

около теб човешки статуи,

всички от призраци обладани

и от лъжи обречени.

 

Глас съскащ,

отрова в сърцата разпръзкващ,

огъня на злобата пука и пращи,

но за него глухи остават каменните души.

© Adrian The Gray Wolf Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??