13.06.2008 г., 6:49 ч.

Mежду другото... 

  Поезия
905 0 31

*          *          *

 

Гравираш с нокти по душата ми

тръни от бодлива светлина,

вплели шипове в снагата ми,

пускайки ми капки от вина...

И мислите... олющени гръбнаци,

проскърцват като лястовици в дъжд,

хвърлят напосоки знаците,

водещи към... "цъфналата ръж".

Където някога, целувал някого,

романтично в тоя пущинак

и сетне е "завил" на някъде,

хващайки последния си влак...

Дращиш и гравираш по душата ми,

знаци водещи към... нищото,

тихо хванала ръката ми,

с която хвърли ме в "огнищата".

А после ме накара да "възкръсна"

като спомен, който не е бил...

Илюзиите във миговете пръсна,

сега пък, искаш да съм мил...

Иди си! Аз нямам господари!

Убивай щастието на другите,

сърцето ми погреба чара ти,

а днес за тебе мисля...

 

"Между другото!..."

 

*          *          *

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??