31.03.2008 г., 21:38 ч.

Между разума и сърцето 

  Поезия » Любовна
1315 0 5
Разум
Сърце

Разум:
Спри, дете, пак грешиш,
с греховете си гориш,
а после плачеш мен не послушала,
ридаеш, каеш се, в тъмата сгушена!

Сърце:
Давай, от какво боиш се,
нима от това, че си обичана,
послушай ме, отдай се,
не носят болка чувствата!


Разум:
Боиш се с право, малка моя,
нима не страда ти достаъчно,
нима на чувствата в хаоса
предала се, не си изпати?

Сърце:
Тръгни напред... да обичаш е човешко,
а ти обичаш и си човек,
глупаво е да се спреш,
природата човешка да предадеш!


Разум:
Обичаш, мъничка, а нима не помниш,
как до късни доби чакала,
никой не е идвал да те види,
а после тихичко си плакала!

Сърце:
Не бой се, нищичко не се повтаря,
нима и страдала, не бе щастлива,
нима тогаз се бе предала, пред мъката,
пред нейната сила!


Разум:
Замисли се, слушай се в мен,
нима не ме загърбваше достатъчно!
В  мазохизма къде е щастието,
това ли е да страдаш, това ли му казваш любовна сила?

Сърце:
Погледни се усмихната си с него...

Разум:
И чакаш го напразно...

Душа:
Сега ще се и аз намеся,
 когото и да послуша
във вашия откровен дебат,
аз знам, тя ще страда пак!...

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми!
  • И идея ...и стих...Браво!
    с обич, Ирена.
  • интересна идея!
    Поздрав!
  • Хареса ми!Но тази тема разума-сърцето...необятна е!но за мен най-хубаво е,когато сърцето желае,а и разума приема любовта!а и да пострадаш..нали обичаш!Поздрав!
  • Много оригинално!Хубава идея и добро изпълнение.Пиша ти заслужена шестица!!!
Предложения
: ??:??