2.07.2010 г., 22:54 ч.

Между редовете 

  Поезия
636 0 4

 

 

 

Търся  те  в  редове  изписани  думи,

в  четиристишия  и  бели  ямбове.

Дали  зад  умела  метафора  се притули

или  аз  не  разбирам  твоите  жанрове?

Толкоз  говорене  и  толкова   казано...

но  все  между  редовете  се  крием.

Така  е  по-лесно  после – разказно –

нови  болки  да  си  гримираме.

Псевдоанализи  на  неистини –

празно  говорене  за  нищото.

И  все  пак, и все пак  нещо  пристяга  ме

бавно, но  сигурно  с  копринена  нишка.

Сами  от  пашкула  на  самотата

си  я  изтеглихме  и  ни  впримчи...

И  по  коприната  на  суетата  си

в  луда  истерия  пускаме  бримки.

За  да  може  за  утре  да имаме

още  платно  за  тъкане, за  кърпене.

Още говорене, още говорене...

и  опит да  не  звучим  „изтъркано”.

Толкоз  говорене  и  много  неказано.

Все  неподходящи  моменти.

Няма  какво  да  си  доказваме,

но  е  приятен  експериментът.

--------------------------

 

Луда  ли  е  била  Пенелопа -
толкова  време  да  се  надява -
и  във  нишки  изтеглени

години  сълзи  да  втъкава?


© Валентина Драгнева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??