11.07.2010 г., 17:19 ч.

Междумислие... 

  Поезия » Друга
611 0 2

Кой ни помага да виждаме в черно,
после да ставаме сиви, че сиви?
Кой ни кръщава кое е модерно,
после ни пълни, че пълни с пасиви?
Кой ли ликува от чужди падения,
лудо танцуващ на гроба ни - честния?
Кой ли ни пълни без срам с угризения,
нагло ядящ ни от хляба - нелесния?

Кой ли ни прави безпомощни, слаби?

Смисъл краде, а униние връща.

Кой ли ни прави по-гнусни от жаби?

Кой ли? Умът ни -  там, в нашата къща...

© Ботьо Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??