16.07.2007 г., 10:04 ч.

Меланхолично 

  Поезия
514 0 1

                        Не на сълзите! Плача!
                        Не на тъгата! Тъгувам!
                        Не ма любовта - обичам те!
 
                        Често плача за тебе! Тъгувам до късни
                        зори! Здрачът ме гали, вместо да ме докосваш ти!

                        Очите ми червени са! Усните - сухи!
                        Самота в сърцето ми се гуши! Някак странно
                        е усещането всичко да е безразлично, но
                        щом не си с мен, е логично!

                        Обземат ме странни прищявки! Да слушам
                        балади, да пия до зори, да плача, защото
                        с времето, за теб, по-силно боли!

                        Надигам поредната чаша! На цигарите
                        загубх брой! Но не помага ми порока,
                        затъвам в безната жестока!

                        Къде си ти сега? С коя? Не зная!
                        По-добре така, отколкото да знам
                        за поредната ти кукла за нощта!

                        Чашата е вече празна! Пълнят я сълзи!
                        Сърцето е разбито! Лепят го лъжи!
                        Далеч си и - признавам, боли! Но сама е
                        по-добре, отколкото в твоя свят, в
                        който всичко е болка, сълзи и разбити
                        женски души!

© Любослава Банова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прочетох стихотворението ти 2 пъти - много ми допадна начина, по който си изляла чувствата си.Определено бих го прочела и трети път.Поздрав!
Предложения
: ??:??