Лисицата си знаеше:
Светът за нея е създаден.
Под рижи залези
играят тромави кокошки
с лениво куче, със сънлив стопанин
и с пушка на стената,
която може да е точка.
Лисицата е вечна
и лениво ни подмина,
оставяйки ни свойте залези,
и липсващите тромави кокошки,
без кучето и къщичката със комина,
където няма пушка на стената,
но въпреки това е точка.
© Георги Динински Всички права запазени