12.02.2014 г., 15:51 ч.  

Memory 

  Поезия » Друга
675 0 1



(на американката, ощастливена тия дни от сина ми)

Уж избягаха много години, а точно представям си пак
жените, опазили спомена за моя матрак.
Беше толкова истинско! - и сега са само ерзаци
до втръсване рекламираните модерни матраци.
Имали памет? В това твърдение липсва истина дори зрънце.
Айде бе! Матрак с memory - грънци!
Уточнявам: дори - грънци пробити.
Не матраците помнят.

Помнят жените.

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??