13.04.2024 г., 7:32 ч.

Мента 

  Поезия » Гражданска
56 0 0

   По Христо Радевски 

 

 Запитали един пророк
(то било нявга в древността) -
кое той смята на света
за най-опасния порок:
предателството, клеветата,
убийството или разврата?

 

Набърчил своя древен лик
и - сякаш тоз въпрос е чакал -
отвърнал  като сатирик :
- талант  в ръцете на простака! 

 

Запитали и мушморок 
избиран вечно  в парламента 
за най-опасният порок 
дали не е да бъдеш Мента, 
подкупен ,алчен  и нахален
а той с гласец снижен печален:
-Да няма съвестта ти рента .

 

© Димитър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??