25.04.2019 г., 17:05 ч.  

Мераци 

  Поезия » Хумористична
780 8 14

Ще го кажа с думи прости:

Много си ми на мерак!...

Що не дойдеш ми на гости?

После ще поискаш пак!...

 

Аз трапеза ще ти спретна

с най-изискани блюда

и с шампанско искрометно...

Само ти кажи ми „Да”!

 

След вечеря ще поседнем

на верандата отвън...

Във очи ще се погледнем...

Всичко ще е като в сън...

 

Нощ вълшебна обещавам –

и под звезден похлупак!...

Е, похърквам, ще прощаваш!...

Но пък инак  съм юнак!...

 

Утрото като настъпи,

знам - ще ми се радваш ти:

„Ето ти кафенце, скъпи!

Заслужаваш пет звезди!...

 

Виждам, много си те бива

и си майстор в любовта!...

Мисля да не си отивам!...

Heкa продължим нощта!..."

 

И нали съм благодушен,

ще пришпоря коня пак...

Ако някой вън подслушва,

ще си каже: "Бре!... Юнак!..."

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??