25.09.2009 г., 1:10 ч.

Мерник 

  Поезия
887 0 34

 

 

 

Ще се скрия от дългото чакане -

все ме дебнат добрите предвестници...

Днес дори не помръдват в краката ми

натрошените късове вечности.

Сложих камъни сто - все  завинаги,

задомявах на ъгъл мечтите си.

Кръстопътно на кръст път намираха,

даже слепи от нощите, дните ми.

Оголели от тайно обличане,

обосели от дългото крачене -

дните идват с по-малко обичане,

а нощта все така - пълна с чакане.

Но през някой от шумните празници -

сух венец от нанизани делници,

както всеки се цели в напразното

и на мушка са старите мерници -

само с миг ще платим всички вечности!

Ще ударим живота в десетката! -

ти ще черпиш добрите предвестници,

аз ще дръпна чертата за сметката...

 

 

 

© Галена Воротинцева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??