12.12.2021 г., 15:19 ч.

Merry Christmas 

  Поезия » Хумористична
526 0 3



Кокошката Мери
така се напери,
че пуяка хвана го яд.
Бяха авери,
но Christmas  бе вчера...
Празнуваше целия свят.

Всеки за нея,
днес песнички пее
и тя се почувства звезда.
Каква одисея!
Наслада се лее.
За Мери говори света.

Празнува земята
с Мери в устата,
но Christmas къде се е скрил?
Върти си главата
и търси следата
на този незнаен дебил.

Кой е той всъщност?
Къде му е къщата?
С нея го викат на глас.
Кокошката Мери
взема да трепери,
усетила сетния час.

Каква участ дива
без перспектива,
за нея наточили нож.
"Звездата" щастлива
със Christmas я сливат,
в прекрасната, празнична нощ...

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??