26.10.2015 г., 22:39 ч.

Метафора 

  Поезия » Друга
327 0 2

Като море съм тиха,
кротка до себичност,
спокойния си бряг отмивам
след всяка чужда непривичност.

И след себе си оставям свежест
с аромат на обич, светлина,
хоризонт наситен с нежност
безкрай, прозрачност, свобода.

Но страшно е във трудни дни,
зловещи страсти разлюлявам,
заливам с яростни вълни
брегове, поля не пощадявам.

След стихията покой и тишина,
величие, красива пустота,
болката възражда смелостта
чак до идола на вечността.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??