5.07.2009 г., 0:38 ч.

Миг 

  Поезия » Философска
673 0 15

Светлинен лъч

в тъмното небе

дойде и в миг

                порази

невярващи души.

О, души - човешки - земни,

прогледнете -

слепци - вековни,

погледнете в тоз

                лъч светъл,

                        искрящ,

                        еднолик,

наречен Бог - през вековете земни.

Лъч, ти сило неземна,

поспри, подай стрели

                           седемцветни,

и пробий таз тъмнина вековна,

в човешките невярващи души.

И нека Бог възхвали

тоз чуден миг,

светъл и искрящ,

и той в Любов се нека

                           претвори,

във всяко човешко същество!

 

1994г.

 

© Сириус Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??