22.10.2019 г., 21:33 ч.

Миг от съкровеност 

  Поезия » Любовна
1123 2 4

Имай ме, подобно връхна дреха -
да те пазя в рукналия дъжд.
Приютила капчици утеха
в думи от един обичан мъж.

 

Имай ме, подобно огърлица -
да усещам как трептиш за мен.
С дъх на лято и крила на птица
в ласките на залеза червен.

 

Имай ме, подобен на въздишка.
С обич, неизречена до край.
На зова в разплетената нишка -
миг от съкровеност ми отдай.

 

Ясен Ведрин
(Сбъднати предчувствия)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??