Ако можех да се преродя,
щях да бъда утринна роса,
жадната земя да напоя.
Ако можех да се преродя,
щях да бъда полски мак червен,
в тучните поля да разцъфтя.
Ако можех да се преродя,
щях да бъда птица лекокрила,
над полята да се извися.
Ако можех да се преродя,
щях да бъда в пясъка следа,
през вълните път да очертая.
Ако можех да се преродя,
щях да бъда истинна Темида,
правда и любов да възцаря.
Ако можех да се преродя,
щях да бъда майчината сълза
болка и тъга да утеша.
Ако някой ден се преродя,
нека бъда любовта всевечна
и човешкото да възкреся.
Ако някой ден се преродя,
нека бъда миг от вечността...
© Златка Чардакова Всички права запазени