29.05.2020 г., 10:32 ч.

Миг Първи 

  Поезия » Любовна
345 0 0

МИГ ПЪРВИ
==========


***

Готова ли си?
    Да преживееш онова,
    за което си само прочела
    в най-прекрасни книги?
Готова ли си?
    Да събудиш
    Жената, Любимата и Чаканата цял живот,
    Събудена под снега от пролетното слънце,
    като нов живот,
    като птица окрилена,
    като жизнения дъх,
    като планински въздух.
    От всичко вчерашно - освободена,
    да бъдеш най-сетне Себе си,
    Обичана, Жадувана, Мечтана.
    Сегашното време дотук да спре,
    да се отмие всичко
    и да започне отначало...

Книга нова.
Глава първа.
Ред първи.
Думи две.
Прочетох.
И оживяха в мен:
"Обичам те"

Това, за което пеят птиците.
Това, за което говори морето.
Това, за което пишат поетите.
Това, за което всички бленуват насън.
Да се роди.
Да оживеят мечтите.


?
***

Готов ли съм?
Да изживея тези две думи,
Да отворя и започна новата книга,
    на новата страница,
да изживея всичко,
    което ще напишем във нея със теб?

Книга първа.
Глава първа.
Ред първи.
Думи две:
"Обичам те" -
    Някой написал е.
    От Миг Първи
    на Времето.
    И започнал е 
    книга безкрайна.
    За да живеем във нея.
    (После написал е:
    "Нека бъде светлина!"
    И родил се е света.)

Ще прекрачим ли прага?
    Отварям страница първа.
    Сърцето ми бушува с нетърпение.
    Мисля само за Теб.
    Блести светлината,
    родена в Миг Първи.
    Искам да открехна Вратата.
    Казвам:
    Обичам Те.
    И чакам Теб.


29.03.2017

© М В Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??