МИГ ПЪРВИ
==========
***
Готова ли си?
Да преживееш онова,
за което си само прочела
в най-прекрасни книги?
Готова ли си?
Да събудиш
Жената, Любимата и Чаканата цял живот,
Събудена под снега от пролетното слънце,
като нов живот,
като птица окрилена,
като жизнения дъх,
като планински въздух.
От всичко вчерашно - освободена,
да бъдеш най-сетне Себе си,
Обичана, Жадувана, Мечтана.
Сегашното време дотук да спре,
да се отмие всичко
и да започне отначало...
Книга нова.
Глава първа.
Ред първи.
Думи две.
Прочетох.
И оживяха в мен:
"Обичам те"
Това, за което пеят птиците.
Това, за което говори морето.
Това, за което пишат поетите.
Това, за което всички бленуват насън.
Да се роди.
Да оживеят мечтите.
?
***
Готов ли съм?
Да изживея тези две думи,
Да отворя и започна новата книга,
на новата страница,
да изживея всичко,
което ще напишем във нея със теб?
Книга първа.
Глава първа.
Ред първи.
Думи две:
"Обичам те" -
Някой написал е.
От Миг Първи
на Времето.
И започнал е
книга безкрайна.
За да живеем във нея.
(После написал е:
"Нека бъде светлина!"
И родил се е света.)
Ще прекрачим ли прага?
Отварям страница първа.
Сърцето ми бушува с нетърпение.
Мисля само за Теб.
Блести светлината,
родена в Миг Първи.
Искам да открехна Вратата.
Казвам:
Обичам Те.
И чакам Теб.
29.03.2017
© М В All rights reserved.