Той е скитник по природа -
Близко - Източен - Рапан.
Мекотело непригодно
сред размирния океан.
Той мигрира многократно
чужд сред всякаква среда...
Мазен плужек по характер,
лазещ дълго... по света...
Непоканен тук пристигна
с лодка в нашето море.
Много бързо се надигна -
тук се чувстваше добре!
Тук под родните небета
запълзя бе капка страх.
Всички мидени полета
правеше на пух и прах!
С хищен нрав се прояви
и от навлек - безобиден
стана напаст, антихрист -
зъл, брутален и ехиден!
Бързо - чистите води...
разводни със слуз и лиги.
В леш оставяше следи -
купища от мъртви миди...
А тук Кралските скариди
бяха с него толерантни -
Как мигрантът да обидят,
те му пускаха... аванти...
И рапанът... се развихри,
стана болен... фанатик!
На устата със молитви
в миг системата взриви!
И в крайбрежните води
вече няма черни миди...
Там рапанът - терорист
е заложил скрити мини...
Той там вдигна своя храм
и в засада там ни чака...
Там мигрантът не е сам...
и часовникът... тиктака...
© Yuri Yovev Всички права запазени