15.04.2007 г., 0:32 ч.

Мигът ми с теб не е пропуснат 

  Поезия
836 0 4



Заставаш ти пред мен отново ням

и надеждата към теб политва:

приемам те такъв - добър и прям,

в сърцето си като молитва.


В този миг си казах мило:"Ето,

любов взаимна вече ни повежда,

чертае нишката на битието,

огряна с вечната надежда.


Разказваш ми къде и как си бил,

твърдиш, че нищичко не си забравил,

а сякаш вече си се провинил,

че любов при мене си оставил.


Чувстваме, че двамата сме длъжни

за преживяното да поговорим,

но ще си останем вечно тъжни,

ако страницата не затворим.


Мигът ми с теб не е пропуснат,

защото даже споменът далечен

посочва ни, че шансът днес отпуснат

бележи път взаимен и човечен.

© Валери Рибаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Усмивка и поздрав от все сърце!
  • Очарователно, Валери! Завладяващо на мига!
  • Чрез проблематиката на преживяването, доведено до неговия връх - съпреживяването, разкриваш историята на две съдби: тяхното минало и настояще, вечността в актуалния миг, способен да обнови живота. Заинтригува ме!
  • низ от мигове
    пропуснати или пък не
    това ли е живота
    а какво е любовта
Предложения
: ??:??