16.11.2011 г., 15:44 ч.

Мили мой 

  Поезия » Любовна
1251 0 2

Искаш ли ме, мили мой,

така, каквато съм сега?

Искаш ли ме, мили мой,

безводна пустош без дъга?

 

Искаш ли ме, мили мой,

на света безветрието сбрала?

Искаш ли ме, мили мой,

без нежност цвете прецъфтяло?

 

Искаш ли ме, мили мой,

душа безкрила и ненужна?

Искаш ли ме, мили мой,

сърце кървящо, усмивка тъжна?

 

Искаш ли ме, мили, мой,

път за никъдето водещ?

Искаш ли ме, мили мой,

грешник за пощада молещ?

 

Искаш ли ме, мили мой,

прашен двор без детска глъч?

Искаш ли ме, мили мой,

очи пресъхнали, без обич или жлъч?

 

Искаш ли ме, мили мой?

Моя животворна топлина бъди!

Целуни ме, мили мой,

от съня мъртвешки ти ме събуди!

© Елфида Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??