27.10.2017 г., 23:27 ч.

Милиони години 

  Поезия » Любовна
808 8 22

Тази толкова наша си, дива любов,
прекосила вселени преди да ни срещне,
нелогична и без да си твърде готов,
те връхлита внезапна и щуро гореща.

 

Като жива вода, по-вълшебна от мит,
неприлично красива и дръзка, и нежна...
Две хлапета в едно (Аз съм повече Ти),
предрешени науж в по четир'сет и нещо.

 

Избуяла в суровия, полюсен студ
над нахални, пледиращи нравственост, "истини" -
минувачът подлага й крак и без смут
съчинява се жертва в тиради безмислени.

 

Няма смисъл да търсим посока и знак,
всеки миг рикошира след челния удар,
всеки поглед светулка е в гъстия мрак,
всеки допир бродира по нас пеперуди...

 

Тази толкова дълга и млада любов,
взела нещо назаем, и старо, и синьо,
като зестра, под плътно лазурен покров
ни вещае поне милиони години!

© Мая Нарлиева Всички права запазени

На 24.10.2017 г. отпразнувахме 19 години от сватбата си. :)

...но  сме заедно от 20, повече от 20. Всъщност, не това има значение, просто е Любов! <3

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??