26.06.2011 г., 12:28 ч.

Милка - билкарка 

  Поезия » За деца
4121 0 20

 

 

 

Да се запознае Милка

много иска с всяка билка.

С баба из полето броди,

с дядо в планината ходи...

Интересни са ù всички –

храстчета, цветя, тревички.

Как ли да ги разпознава,

пита, без да се стеснява,

малката ни многознайка.

Знае риган, знае лайка,

мента, маточина, глог...

В дол дълбок, на връх висок,

вредом – „Тук какво расте?” –

пита умното дете.

И какво като е малка?

Вече има си закалка.

Милка поздрав заслужава,

билките че разпознава!

 

 

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??