Милкови две ръчички,
палавници, чуйте всички,
с вилицата не боравят,
много често я забравят.
Още с първата закуска
сто микроба Милко схрусква.
Заболя го пак главата
и пропусна той играта.
Палавниците тогава
му наложиха забрана.
- ,,Който много мързелува,
който много там хитрува,
трябва да се превъзпита!
- Чак тогава с нас ще рита!
© Дияна Всички права запазени