МИЛОСТ
Тъй висока е цената
на божията милост
за вече изгубилия всичко,
който левчето последно
от коледната пита
все още къта за душата.
В изтръпналата му длан,
посиняла от стискане
обидно лежи дилема:
„С левчето, хляб да купи
или за божията милост,
свещ да запали в храма?“
© Весела Найденова Всички права запазени