8.10.2015 г., 21:24 ч.

Милост за всеки 

  Поезия » Друга
316 0 0

Бог от милостта Си на всекиго раздава –

на беден и богат, на добър и лош.

Никой на земята не я заслужава,

но ето че живеем чрез нея ден и нощ.

 

Тази милост Божия не чака отплата.

Тя за нас е дар – скъп, неоценим.

Носи ни надежда, утеха за душата,

силата ни дава, с която да вървим.

 

Искаш ли от Бога, Той те благославя

и по милост дава небесния Си мир.

На Него с благодарност живота си предавай,

а Той приготвя място за теб на Своя пир!

 

„...защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните.” Матей 5:45б

© Галина Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??