21.06.2018 г., 9:34 ч.

Мина 

  Поезия » Любовна
1728 16 21

/към Яворов/

 

Уютно е в зелените подмоли

на твоите очи.

Прозрачните води влекат надолу,

а меките лъчи

рисуват кехлибарени картини.

 

От твоите очи

спокойствие се лее на талази

и музика звучи

от жълтите лениви водопади

на твоите очи.

 

И чисто е лицето ти красиво -

лице на младенец.

Напуканите устни ти отиват,

а златният венец

в сияние разпръсква тъмнината.

 

Лекуват болката и самотата

зелените лъчи

на твоите очи.

 

Защо тогава си отивам?

 

28.10.1989

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??