12.07.2019 г., 0:19 ч.

Мина много време 

  Поезия » Любовна, Свободен стих, Друга
481 2 2

Мина много време
Откакто ти си тръгна
А аз събирах себе си след теб
Откакто чаках да се върнеш
А ти се все повече се отдалечаваше
Не погледна назад, не залипсвах
Не писа
Заличавах образа ти с други
Мокрих ръцете си с чужди сълзи
Продавах фантазии за малко нежност
Докосвах други с изстиващи ръце 
А на сутринта си тръгвах първа
Исках да ги изпреваря
Пушех по цигара за всяка мисъл с теб
После обвинявах дима за зачервените очи
Мина много време
Откакто се опитвах да те забравя
А те помнех все повече всеки ден
Напуснах рая 
Който построих сама
С илюзията за щастие
И опропастени надежди
Достатъчно порастнах
От минутите нежност
На вересия
Които сега изплащам двойно


Мина много време
А ти така и не минаваш
                 ...

© Габриела ДЕ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??