2.08.2022 г., 9:23 ч.

Минало незабравимо 

  Поезия » Оди и поеми
601 0 1

Беше като в сън –

айн, цу цвайн, цу дрън!

Мачкахме германци,

френци, мексиканци.

 

Без хвалба превзета

бяхме хита в,,нет"-а.

Сваляха ни шапки

даже дърти бабки.

 

На Ицо левачката

всички бяха плячката,

а пасът на Балъка

носеше им мъка.

 

С Трифон най-отзад

бяха все валат.

Молеха се Богу

да не паднат с много.

 

Пената-стратега

даваше им жега

с лудата система

,,има , ама нема!".

 

Минало,незабравимо...

Ти оставаш си любимо

и прекрасен летен спомен

за успеха ни огромен!

 

Днес сме гола вода чиста

и далеч от всяка листа.

А дано, след таз тирада

отборът ни да спре да пада!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А дано! Великото футболно минало в заклинателни рими - подкрепям молитвата! ⚽️⚽️⚽️
Предложения
: ??:??