24.11.2017 г., 23:41 ч.

Минават, минават ... 

  Поезия
1374 0 2

Минават, минават, годините,

и младостта си отива със тях.

И днешното става на минало,

как става това, не разбрах.

 

Далече са вече копнежите.

Далеч е младежът засмян.

Измряха отдавна надеждите,

животът отива, на зян.

 

Изгрява, залязва и слънцето,

а нощем ми свети луна.

Душата ми весела, слънчева,

повяхна, и пак е сама.

 

Минават край мене годините

и бавно, и тихо, без шум,

аз крача със чувства изстинали,

самотен, и с песен на ум.

 

Мен никой не чака, не чака ме,

и аз, обезверен и сам.

Знам, никой не биха разплакали,

днес, моите песни изплакани.

Светът е жесток и, голям!

© Александър Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво...
  • Така е. Светът е жесток и голям, но приятели има навсякъде! Има топла прегръдка, чаша кафе, може би мъжка раздумка на ракийка - две... Само от теб зависи, дали ще ги допуснеш в живота си,или ще минеш през него сам и самотен. Поздрав и усмивки.
Предложения
: ??:??