16.12.2007 г., 1:03 ч.

Миниатюри за зимния вятър 

  Поезия » Пейзажна
1010 0 20
             Добрият вестоносец

Ветре, с добри вести отдалеч!
Бързаш, не ходиш никога пеш!
Можеш и се въртиш на пета!
Правиш пиедестал от цветя.
... Вече стапяш пролетен сняг.
Духваш, духваш вятър бързоног
от юг, без стъпки с нечии следи,
ти бързо, бързо зима скри!
Молиш, молиш птичка да запей
и ето, че и клонка зеленей!
В гняздо с гордост  чурулика
и пролет, пролет тя повика!
... Слънчо весело наднича,
искам само той да ни обича!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??