30.03.2019 г., 11:06 ч.

Министър-председател на поезията 

  Поезия » Пародии
956 2 4

Творец бе той с високо самочувствие

във сайтовете поетични с реноме -

Едно обсебващо съзнанието присъствие

говорещо с различни гласове...

 

Към феновете си бе благ и добродушен,

и с медни думи галеше им сетивата.

Добър бе той, към всеки щом му е послушен,

но с другите... не бяха тъй нещата...

 

Критиците си режеше с секира

и хвърляше метеорити-гняв по тях.

Бе цар на шоуто и на сеира

громящ противниците си... докато станат прах...

 

Дори и Зевс към него би изпитал  завист,

така умееше обиди-гръмотевици да мята

пропити със омраза и ненавист,

родили се от егото и суетата...

 

А иначе редеше си творби лирични

със фрази фини, със изящен дъх.

Та как да свържеш стиховете романтични

с лицето друго... на психясал плъх?

 

Но важното бе туй, че бе голяма клечка,

със връзки във властта и сред критиците!

Не те съветвам в теб да види пречка,

че ще усетиш на поезията... камшиците...

 

И ето, че логичното се случи

(това са рисковете на професията)

сам званието на себе си той връчи -

Министър-председател на поезията...

 

       *****

 

Една история разказах тука

излята в рими и със ритъм строг.

На него пожелавам му сполука -

Днес Министър-председател,

утре Поетичен бог...

 

28.03.2019.

 

Георги Каменов

 

Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна!

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И на мен не ми е много драг, но и аз също съм го написал с главно М ;0))
    Благодаря ти за свежарския коментар, Маргарита )
  • !!! Не ми харесва този Министър председател! Па, що му турих голямо М? Браво,Георги!
  • Всеки си има лична мИчта, Силвия :0))
    Благодаря за готиния коментар )
  • Интересен профил си обрисувал, Георги. Всеки е по своему луд, а пък ако няма и смут, защо да не се издигне и до министър председател и да ни огрее с лика на слънцето.
Предложения
: ??:??