8.10.2014 г., 22:23 ч.

Минувачът 

  Поезия » Друга
354 0 1

 

 

                   Минувачът

 

            Един поет -

                   незнаен, без адрес,

            прегърнал е

                   износената лира.

            Той винаги презира

                   своето - днес.

             Пред любовта

                   учудено се спира.

            Тръгва той,

                   разсеяно върви,

             а знае ли

                   къде отива?

             Създава истини

                   или лъжи,

             за вярата си в тях -

                   дори умира.

             Другар е сам

                   на своя си живот,

              дали е в Рай

                     или в Ада -

              не разбира.

                    Понякога

             се чувства - като Бог.

                    Друг път,

              е скитникът -

                    дошъл случайно,

              но само на квартира.

       

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??