16.08.2007 г., 10:19 ч.

Мираж 

  Поезия
500 0 7
Ако смъртта е решетка по пътя към рая,
любовта е вратата, а грехът е ключа
Колко ли ключа ще счупя до края
преди до достигна до тебе отвъд ?
 
ти си мираж
и те виждам навсякъде
дяволът
скътан дълбоко във мен
ангел - хранител
и рана във душата ми
светлината на изгрева
в мъртвия ден
 
ти си видение
изпълнено с болка
луда мечта и несбъднат копнеж
аз те виждам и чувствам
а колко ли, колко
от мене си ти
всъшност далеч
 
ти си мираж
и виждам те често
във чужди очи и във чужди лица
в капки тъга и картини от песни
във света ти си само една
 

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??