27.05.2024 г., 0:08 ч.

Миражи 

  Поезия
138 2 5

След сянката ми никнат ветрове…
Заглъхват стъпките ми в мрака…
Едно прозрачно, тръпнещо перде,
от вятъра милувка чака…
Надеждата промъква се без звук
по острието на бръснача…
И търси думи да намери тук –
какво… за тишината знача?
А мракът лази в облаците плах
и мами първите светулки…
От взиране за знаци ожаднях
и дишам страх на пресекулки.
Надеждите са неизказан знак –
послания наивно слепи…
От ветровете в безнадежден мрак,
след сянката ми… никнат степи.

© Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??