10.12.2018 г., 9:45 ч.

Мирна Коледа добра 

  Поезия » За деца
860 4 6

 

Звездното небе примига,

месечина рог надига.

Под снега жита се гушат,

приказка неземна слушат.

 

Благодат над таз страна,

мирна Коледа добра!

 

Над елите заскрежени

с бързокрилите елени

Дядо Коледа пристига

и шейната облак вдига.

 

Благодат над таз страна,

мирна Коледа добра!

 

От джуджета работливи

носи кош с играчки живи,

на децата изненада,

за труда ни са награда.

 

Благодат над таз страна,

мирна Коледа добра!

 

Старецът заръчва благо,

от сърце, да му е драго,

да се учим без умора,

да сме бащина опора.

 

Благодат над таз страна,

мирна Коледа добра!

 

 

© СК Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледна песен »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??