27.10.2021 г., 13:07 ч.  

Миша броилка 

  Поезия » За деца
575 3 11

Малка сивичка гризана,
Маца гони от зори.
Стой, мишленце, да те хвана,
че съвсем ме измори.

 

Аз да те изям ли?  Няма!
Сиренце ти нося, виж.
Просто скоро станах мама,
ти пък знаеш да броиш.

 

Котетата непослушни,
колко ли са? Сто и пет?
Някое като се мушне
под бююфета, няма ред...

 

Два дни с Шаро ги броиме,
отначало и от край.
Брой, мишленце! После име
на немирниците дай.

 

Гонят котетата осем,
топка. Как ли да ги спрем?
Учих аз, но за какво съм?

Май обърках се съвсем.

 

Я, деветото се глези,
и издава чуден звук,
Мацо, сметката излезе,
давай сиренето тук!


 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??