Oct 27, 2021, 1:07 PM  

Миша броилка 

  Poetry » For kids
578 3 11

Малка сивичка гризана,
Маца гони от зори.
Стой, мишленце, да те хвана,
че съвсем ме измори.

 

Аз да те изям ли?  Няма!
Сиренце ти нося, виж.
Просто скоро станах мама,
ти пък знаеш да броиш.

 

Котетата непослушни,
колко ли са? Сто и пет?
Някое като се мушне
под бююфета, няма ред...

 

Два дни с Шаро ги броиме,
отначало и от край.
Брой, мишленце! После име
на немирниците дай.

 

Гонят котетата осем,
топка. Как ли да ги спрем?
Учих аз, но за какво съм?

Май обърках се съвсем.

 

Я, деветото се глези,
и издава чуден звук,
Мацо, сметката излезе,
давай сиренето тук!


 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??