9.01.2019 г., 17:54 ч.

Миша дупка 

  Поезия » Философска
579 3 2

Остави ме в дупката ми миша –
често имам нужда да се скривам.
Там тъгата ми сънливо диша
и по детски в скута ми се свива.

И като дете ще ми покаже
всичко, дето пази от години.
„Спомняш ли си го това – ще каже. –
Хайде да поплачем и ще мине…“

В дупката ни, в тайното местенце
има скрити хиляди трошички…
От несбъдната любов парченце,
счупен лъч докосната звездичка,

Сплетено въже от прегрешения,
бисерно мънисто от молитви.
Залчета от укор и съмнения,
разкаяния недоизпити…

Всички са парчета от душата,
жалки и изгризани до нищо.
Тях ги поверявам на Тъгата
да ги скрие в дупката си миша…

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??