29.05.2013 г., 8:13 ч.  

Мисли... 

  Поезия » Философска
415 1 0

Мисли... 

              

Едно селце* във гордият Балкан,

в страни от Времето, самотно доживява

последните си дни във тоя неразбран,

объркан свят, потънало в забрава,

 

но тука нещо е останало от мен

и затова навярно все насам ме тегли...

... Не вярвам аз да си отиваме съвсем

и тленността когато ни зажегли!...

 

Не е възможно: в нашият живот,

във който е предвиден даже ада,

да е объркан някакъв начален код

и туй, което сме били, да се разпада!...

 

Коста Качев

*родното ми село Плаково, В.Търновско

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??