6.09.2016 г., 20:09 ч.

Мисли 

  Поезия
261 1 0

 

‎ ·

2 МИСЛИ

Понякога и аз се питам,
къде е смисъла голям?!
Кое за плюсове да считам?
Какво да правя по-натам?!

 

Защо съм роден на земята?!
От нищото как съм дошъл?
От Господа и Сатаната?!...
И като всички съм добър и зъл!?

 

По волята ли на Съдбата,
живота ми е начертан?..
Единствено ли на Земята,
ума вселенски е събран?!.

 

Дали в безкрайната Вселена
Господарят и съм аз?..
Или това е само сцена...
Над нея има друга власт!...

 

Защо край мене , тъмни сили,
все ми отнемат радостта?..
И тия Демони и Вили,
държат ни все над Пропастта...

 

Броят се дните ни щастливи!...
А мъката ни няма край!
Защо сме зли и зависливи?!
И тук не си направим Рай!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??