25.06.2010 г., 14:36 ч.

Мисли 

  Поезия » Философска
443 0 1

МИСЛИ

 

Къде отиват мислите които

отпъждаме ги махайки с ръка

дали обидени угасват скрито

или пък имат собствена съдба

 

отиват ли във детството където

докосва ги усмихнато хлапе

дочули пак гласчето му познато

полягат върху старо канапе

 

дали пък не отиват при приятел

подсвирвайки познатия сигнал

усмихва им се бившият мечтател

отваря и ги кани в своя хол

 

а може би веднага те отиват

при образа на милата жена

косите милват сълзите отпиват

загръщат я със шал от топлина

 

не зная и не искат да ми кажат

къде летят самотни във нощта

но сигурно ще споделят накрая

и ще обърнат моята съдба...

 

25.06.2010  

© Чавдар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Обичам и аз така да си пътувам във времето, с мислите...
    Където и да отиват и когато и да решат да ни разкажат...
    Поздравления за поредния хубав стих, приятелю!
Предложения
: ??:??