Изминах дълъг път неземен
Отворих не една врата
Незнам до колко бях полезен
На себе си и на света.
Но всичките ми мисли, аз не крия
Били са само за едно
Да мога някой ден да кажа аз на тия
Живях, и мотото ми бе добро.
Безсъниците скрити зад клепача
И болките останали в мен
Не се научих аз да плача
Защото чувствата били са в плен.
Не съм и толкова възвишен
Не мога нощем да летя
Но знам, че не бил съм и излишен
На хората и на света.
© Hristo Hristov Всички права запазени
Щурак,"тия" са всъщност"ония".Другите без да знаят какво им е четат усмихнатите коментари на щурачетата.